maandag 1 november 2010

To move or not to move..?!!

Nee ik ga niet verhuizen. Ik heb het hier over het noodzakelijk kwaad: sporten. Oké dat is misschien een beetje overdreven, maar sporten is nooit echt mijn favoriete bezigheid geweest. Toch ben ik mijn hele leven wel altijd enigszins met sport bezig geweest. Van kleins af aan heb ik op jazzballet gezeten. Dat was altijd hartstikke leuk, maar toen ik in een andere stad ging studeren en het niet meer haalde om op tijd naar de lessen te komen, heb ik er op 17 jarige leeftijd een punt achter moeten zetten. Heel jammer, maar het was nu eenmaal niet anders. Toen moest ik dus een andere sport gaan zoeken met wat meer flexibele tijden. 

Op dat moment kwam fitness in mijn leven. Onbeperkt naar de sportschool op tijden die mij goed uitkwamen. Klinkt erg goed, niet? Nee, niet dus. Hoewel ik in het begin erg fanatiek was en vier keer (ja, 4! keer) per week aan de fitnessapparatuur hing, werd dat na een tijdje steeds minder. De motivatie was ver te zoeken en het fijne van zelf bepalen wanneer je gaat sporten, draaide langzaam om naar zelf bepalen wanneer je vooral niet gaat sporten. En zo ging ook deze liefde weer over. Aangezien ik toen ook midden in mijn studententijd zat, raakte sport steeds meer naar de achtergrond. Totdat ik zelf vond dat ik er maar weer eens aan moest geloven. 

Dus begon er weer een zoektocht naar een nieuwe sport. Dansen vond ik altijd leuk, maar de liefde voor jazzballet was er niet meer. Fitness zou het ook absoluut niet meer worden, maar wat dan wel? Wel hoorde ik steeds meer over zumba. Ik had geen idee wat het was, maar het klonk wel erg leuk. Nadat ik wat filmpjes op YouTube had gezien en er in mijn woonplaats opeens zumbales werd gegeven, was er geen ontkomen meer aan. Ik ging zumba lessen volgen! En ja hoor, ik doe het nu een half jaar en het is echt zooo leuk (oké als ik na een drukke werkdag meteen moet doorsprinten naar de zumbales om vervolgens een uur te gaan springen, denk ik er anders over, maar toch..) Alleen de muziek is al geweldig en ik word er dan ook (bijna altijd) weer helemaal vrolijk van. Nu hoop ik natuurlijk dat mijn liefde voor zumba net zo lang blijft bestaan als mijn liefde ooit voor jazzballet...


Afbeelding: weheartit.com

7 opmerkingen:

 1. ik hoor iedereen hier altijd zulke leuke dingen over zeggen! Ik ga toevallig wel verhuizen en dan ga ik daarna maar eens kijken of er iets aan zumba in de buurt wordt gegeven :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik fitness ook nu twee keer in de week. Was het eerst ook helemaal beu, maar heb me er overheen gezet. Met moeite, maar dan nog. Binnekort ga ik er ook Zumba bij doen, ben benieuwd! X!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zumba is leuk he? Ik heb een paar jaar op een sportschool gewerkt en het werd altijd op mijn werkavond(en) gegeven. Ik kon dus helaas nooit meedoen! Maar ik stond wel vaak even stiekem te gluren, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind sporten juist heel leuk!! Ik tennis 4x in de week en dans nog 1x!!! Zumba is inderdaad ook echt heel leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind sporten juist heel leuk!! Ik tennis 4x in de week en dans 1x in de week, Zumba is inderdaad heel erg leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk! Wat goed van je! Ik moet eigenlijk ook weer lekker gaan sporten. De loopband bij ons in de kelder raak ik niet eens meer aan omdat ik fitness zo ontzettend saai vindt. Zumba lijkt me geweldig.. val je er redelijk snel van af ook?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja inderdaad..hier ook een zo'n fiets staan..kan me niet eens meer herinneren wanneer ik die voor het laatst gebruikt heb! Je valt wel af van zumba, maar ik merk het voornamelijk aan mijn conditie (die was dan ook wel crap haha)

  BeantwoordenVerwijderen

I Loooooooove Comments..!!!

Related Posts with Thumbnails